Моето кафе днес - снимки и видео

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: glatzial , Gaggia 

Аватар
Skala
Светло изпечен
Мнения: 61
Регистриран на: 05 Яну 2019 09:45
Приготвям кафе с: Gaggia Classic/New Baby06
Rancilio Rocky/Comandante Red Clix

Мнение

Почва да се усеща един сладък, кремав послевкус. Днес усетих и вкус на ядки. Кафето не е лошо, много плътно и балансирано, но очаквано му липсва изразителност, предвид ниската киселинност и по-тъмното изпичане.
Аватар
Gaggia 
Coffee scientist
Мнения: 3621
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Tropical Funk от Фара, много ми хареса на френска преса.
Правила на CFBG: https://coffeeforums.bg/viewtopic.php?p=6674#p6674
Аватар
Пачко_007 
Средно изпечен
Мнения: 263
Регистриран на: 18 Апр 2020 16:38
Град: Плевен
Приготвям кафе с: ECM Classika PID
Mazzer Major
Comandante C40

Мнение

Бурунди Агахоре-Монтекристо
8/30/32сек. 94градуса
Кафе с плътно тяло,вкус на плодове,и приятна винена киселинност.

toro 
Кафе трафикант
Мнения: 1049
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major

Мнение

Изображение

От немската пекарна El kapitan, излиза с много каймак за Арабика. Много лесно за работа и бързо да излезе пак е добре.
Хареса ми.
Аватар
Gaggia 
Coffee scientist
Мнения: 3621
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

V60 Ethiopia Gedeo Meron Праскови
Правила на CFBG: https://coffeeforums.bg/viewtopic.php?p=6674#p6674
Аватар
ecobo
Светло изпечен
Мнения: 63
Регистриран на: 12 Апр 2021 00:00
Град: Yambol
Приготвям кафе с: Gaggia Classic PID & Eureka Mignon Specialità

Мнение

San Dimingo от Vertona, печено на 22 Юни. Оказа се много добро кафе...
Изображение
Както и да го смятаме, едно добро кафе е винаги повече от две не чак толкова добри.
Аватар
NikolayStoyanov
Светло изпечен
Мнения: 137
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +

Мнение

Изображение
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Wlado
Средно изпечен
Мнения: 209
Регистриран на: 09 Авг 2019 19:13
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Nuova Simonelli MDX, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

собствено изпичане приятно специално кафе
Wlado
Средно изпечен
Мнения: 209
Регистриран на: 09 Авг 2019 19:13
Приготвям кафе с: ACS MINIMA, Eureka Drogheria, Lelit pl041tem, Nuova Simonelli MDX, Gene CBR 101 coffee roaster

Мнение

NikolayStoyanov написа: 09 Юли 2021 09:42 Изображение
Последното кафе на плажа - хубава машина, хубави мелачки, Illy, поносима цена - ни много пареше и така никакъв вкус, викам му много е горещо, той ми вика машината е нова и работи на 120 градуса.... Викам му, че само хаби кафето...
Аватар
Gaggia 
Coffee scientist
Мнения: 3621
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Най-вкусното кафе е направеното сред природата, няма везни, няма суета, само незабравими моменти!

Правила на CFBG: https://coffeeforums.bg/viewtopic.php?p=6674#p6674