Моето кафе днес - снимки и видео

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: glatzial , Svetlin , Gaggia 

Аватар
Skala
Светло изпечен
Мнения: 64
Регистриран на: 05 Яну 2019 09:45
Приготвям кафе с: Gaggia Classic/New Baby06
Rancilio Rocky/Comandante Red Clix

Мнение

Колумбия Amaca от Комета. Смляно на втора степен на Ранчилиото, 18 г., малко над 20 секунди екстракция с обикновената двойна цедка на Класика. Като вкус е ОК, но като цяло колумбийските кафета не ме впечатляват особено.
Аватар
Svetlin 
Форумен адвокат
Мнения: 79
Регистриран на: 29 Мар 2020 17:35
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia classic/Ascaso mini i2

Мнение


Etiopia Meron.
С него набрах допълнителни точки пред гаджето:)
Прекрасно плодови аромати. Без никаква горчица.
Nani Kostadinova
Зелено кафе
Мнения: 45
Регистриран на: 26 Мар 2021 21:18
Град: Монтана
Приготвям кафе с: Gaggia Classic and Hario Mini Mill

Мнение

Яндаро-Комета, съвсем ясно се различават меда и нектарината, лека стипчивост от черния чай ☕ Приятно кафе, но не изненадва 🌞
Аватар
Gaggia 
Coffee scientist
Мнения: 3681
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

Panama Drima Zede от Meron на офисния сетъп
Изображение
Изображение
Форум за информация, взаимопомощ и всичко свързано с кафето :coffee:
gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 276
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

Gaggia написа: 18 Май 2021 12:23 Panama Drima Zede от Meron на офисния сетъп
Изображение

@Gaggia какъв модел тази машина?
karan4o
Средно изпечен
Мнения: 206
Регистриран на: 06 Дек 2019 17:11
Град: София

Мнение

Реших да изпробвам новата придобивка... взех си я в офиса мелничката. И щото ми писна от капсулите в офиса, вече няколко пъти си нося смляно кафе от вкъщи и го тъпча в капсулата, като изхвърлям другото... 😀
Сега си го смлях на място. Хариото си става супер за еспресо, само дет се иска сила при смилането.
Кафето е RUANDA SIMBI BOURBON от тази немската пекарна, дет поръчвахме Шьон.
Ето малко снимков материал 😀

По-добре е от Илито в капсулата, но не може да стане, както става вкъщи на класика. Тук вкарва една лека горчива нотка и ароматът не е толкова изразен.
Хубав и усмихнат ден!
Аватар
Gaggia 
Coffee scientist
Мнения: 3681
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: София
Приготвям кафе с: Monolith and paper filters

Мнение

gozzoo написа: 18 Май 2021 21:00
@Gaggia какъв модел тази машина?
Доста моднат Francis X3

Karan4o ако Хариото ти се вижда тегаво, едно JX ще ти е като че въртиш манивела на Жигули.
Форум за информация, взаимопомощ и всичко свързано с кафето :coffee:
karan4o
Средно изпечен
Мнения: 206
Регистриран на: 06 Дек 2019 17:11
Град: София

Мнение

Хариото си е добре. Като го пробвах на по-тъмно кафе, се върти лесно. На светлите се иска повече усилие. На мен не ми е проблем, но жената каза, че тя няма да си меле кафе с ръчната мелничка :)
Аз, обаче, ще се забавлявам :)
Е та JX по-трудно ли меле от Харио... нали струва, колкото един миньон на старо :)
toro 
Кафе трафикант
Мнения: 1070
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major

Мнение

Lido също мели 3 пъти по-трудни, но и 3 пъти по-бързо спрямо Харио.

Харио мели с най-малко усилие от всички ръчни според мен.
Аватар
NikolayStoyanov
Средно изпечен
Мнения: 155
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +
La San Marco SM 90/A

Мнение

Colombia Finca La Amapola; Microlot SCA 87; - Умами наистина... :coffee:
19/56/30 - Понякога уцелвам вече :)
Много приятна плътност, кадифено тяло, плодово, усетих нещо като жасмин (няма го в описанието), но... комплексния вкус като цяло е това, което ме впечатли толкова много. Пък и остава дълго, дълго след последната глътка.
Ще взема да го пробвам следващия път "американо", за да не свършва толкова бързо.
Поздрави.

Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee: