[ФОРУМНА ИГРА]Колко добре познаваш кафето, което пиеш?

Общи дискусии на тема кафе

Модератори: glatzial , Gaggia 

Аватар
admin 
Admin§Founder
Мнения: 49
Регистриран на: 07 Окт 2018 17:59
Град: София

Мнение

Здравейте приятели,

Семейна пекарна Мартинес ни предостави възможност да се запознаем с най-новия им продукт - Coffee Explorer Box - дегустационна кутия, която ние бихмe искали да подарим на някой от вас в комплект с форумна тениска по избор и в подходящия рамер.
За участие в нашата игра е необходимо да опишете съвсем накратко качествата на любимото си кафе, като коментар в тази тема. Победителят ще бъде избран на случаен принцип на 15 МАЙ 2021 година. Късметлията ще получи пакета Explorer box и форумна тениска абсолютно безплатно.
Изображение
Желаем късмет на всички участници!
Аватар
REPLAY
Средно изпечен
Мнения: 157
Регистриран на: 29 Мар 2020 23:13
Град: София
Приготвям кафе с: GAGGIA CLASSIC

Мнение

Здравейте. Аз харесвам не много кисели арабики, съдържащи карамелени и шоколадови нотки.
:teasing-neener:
Аватар
ДаниелМанолов
Нов потребител
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Апр 2021 16:29

Мнение

Две думи - Етиопия. Жасмин.
Svetlint77 
Светло изпечен
Мнения: 50
Регистриран на: 29 Мар 2020 17:35
Град: Sofia
Приготвям кафе с: Gaggia classic/Ascaso mini i2

Мнение

Любимото ми кафе гали сетивата, плътно, ободрява ме с дъха на горски плодове и малц, открих го наскоро. Изпълва стаята с ухание на прясно изпечен козунак.
nikolay_zhelev
Зелено кафе
Мнения: 16
Регистриран на: 08 Май 2020 14:24
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 09/2006 и кафемелачка Obel Bregant

Мнение

Здравейте приятели,

Идеята за играта е чудесна, успех на всички.

Кафето, което ми доставя удоволствие има следните качества: балансирано тяло, флорални нотки, карамел, сладък послевкус
Последно промяна от nikolay_zhelev на 05 Май 2021 21:13, променено общо 1 път.
---
Поздрави,
Ники
karan4o
Светло изпечен
Мнения: 148
Регистриран на: 06 Дек 2019 17:11
Град: София

Мнение

Колко добре познавам кафето си?
Опознавам го всеки ден 😀
Важното е кафето да е прясно, средно към светло изпечена арабика, да го уцеля, така че да изтече в чашата, а не да го гоня из стаята. Да няма никаква горчилка, сладко, с леко кисели нотки, богат аромат и плътно тяло. Цялата стая да ухае на прясно смляно кафе и да си го изпия с кеф в приятна компания.
Последно промяна от karan4o на 05 Май 2021 14:44, променено общо 1 път.
Аватар
acronym
Светло изпечен
Мнения: 122
Регистриран на: 05 Ное 2020 08:25
Град: Бургас
Приготвям кафе с: Lelit PL41TEM
Mingnon Specialita
JX-PRO

Мнение

Още нямам любимо кафе, тъй като все още работя за придобиване на знания и умения.
Но първото в което усетя сладост без никаква горчивина и плътно тяло което да ми достави усещане, че пия нектар, обещавам то да стане любимо. :)
Аватар
reg.s
Светло изпечен
Мнения: 63
Регистриран на: 31 Яну 2020 08:46
Град: Пловдив

Мнение

И аз все още нямам любимо кафе. От тези които съм пробвал до момента (а те никак не са много) най ми допада лаваца суперкрема, но тя не е моето кафе. Чудих се как да опиша това което би ми харесало най много, може би кафе което има нотки на сладост, без изразена кислинност или горчивина, плътно тяло и може би плодов аромат, не знам дали съществува нещо такова но не ми пречи да го търся. :D :D :D
Stefko
Зелено кафе
Мнения: 27
Регистриран на: 23 Мар 2021 15:39
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic & Eureka Mignon
Hario V60 & Hario Skerton
Moka pot

Мнение

Здравейте,
До скоро смятах, че няма по-добро от еспресото и в пекарната която посещавам основно консумирах Ethiopia Djimmah,
Но от както открих сайта започнаха и експериментите, редпочитам да изтече една идея по-бързо, отколкото по-бавно, т. е. не харесвам да горчи. Открих филтъра и френската преса и установих, че и те са страхотен вариант, дори напоследък ги предпочитам. Просто ще завърша с цитат "всяко нещо с времето си" Просто обичам балансираният вкус и добрата компания. Успех на всички!
Ръководен от естетиката исках каймак,
сега се ръководя от вкуса и избягвам шоколада.
Аватар
NikolayStoyanov
Светло изпечен
Мнения: 128
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +

Мнение

Според настроението. Харесвам всякакви кафета. Винаги се опитвам да акцентирам върху нещата, които ми допадат в един екстракт и да се насладя. Част от пътя е да се научиш да оценяваш кафето според даденостите му. Пример: в светло изпечено африканско хеилруум кафе е подходящо да се радваш на свежест и комплексен аромат на цветя и плодове, вместо да чудиш къде е карамела и какаото :). Въпрос на мироглед. В последно време ценя разнообразието.
П.с. Опитвал съм доста кафета от различни краища на света. Трудно ми е да оценя високо всички кафета от Руанда, които съм пробвал. Сигурно нещо не правя както трябва при приготвянето. Надявам се скоро да попадна на такова, което да харесам.
Обобщавам. Харесвам правилно представени, изпечени и приготвени кафета. :coffee:
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee: