Предложения за подобряване

Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
rockets
Nordic roast
Мнения: 158
Регистриран на: 06 Фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot

Мнение

Rotor написа: 12 Яну 2021 22:02
rockets написа: 12 Яну 2021 21:11 Като идея магазини/пекари да дават повече информация за себе си,каква техниката използват,защо се заели с това "начинание",отстъпка минимум 20% (или повече) за форума и т.н :)
*Да не се отклонявам от темата, но забелязвам, че пазара в България в коя да сфера е недоразвит именно заради убийствения стремеж да се предлага най-добрата цена, а не най-доброто качество.

Аз не съм сигурен,че всички гонят най-добра цена,дори и това да е така по-скоро гонят най-голяма печалба,защото както и други хора тук от форума (а и не само) забелязат,цените са средно европейски (ако не и над тях), а качеството страда! Евтина суровина, ремаркетирана като премиум или "спешълти",неясен произход, изпечена на цвят и мирис в най-добрият случай,"средно" според тях,защото не е зелено (сурово) или тъмно (прегоряло),друг критерии просто нямат!

If your coffee tastes like coffee, then it's baked!
Аватар
NikolayStoyanov
Зелено кафе
Мнения: 42
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +

Мнение

Предлагам тема "Топ (3-5-.. и т.н.) любими кафета на зърна към момента на публикуване (произход, сорт, пекар/марка, партида, степен на изпичане, екстракция и др. подроности сметнати за важни), които харесвам и препоръчвам.
Идеята се подразбира - кафе ентусиастите да споделят впечатления, вкус и насоки.
Аватар
alex3d
Светло изпечен
Мнения: 132
Регистриран на: 28 Яну 2020 12:33
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: MaraX/NZ

Мнение

Тъй като вече няма светла тема, гледам че тази има опционална възможност за смяна на light/dark mode с бутонче. Дали има възможност да се включи?

Изображение
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 3102
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Стига да може защо не, това е съвсем ново, и без това трябва да правя голям ъпдейт. Имайте предвид че светлите стилове вадят очи при дълго ползване.
главен редактор
observer
Светло изпечен
Мнения: 125
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

А какво пречи да има и светла тема?
На мен ми е далеч по-комфортна, тъмната ми е прекалено контрастна. Отделно ако чета по-дълго и си отместя погледа "виждам" бели редове, нещо като image retention.
Разликата не е само в цвета:

1.png

Тази лента се движи при скролване на екрана и винаги е под ръка. На тъмната тема я няма и трябва човек да се връща всеки път най-горе.

Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 3102
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Тези не са адаптирани към новите версии и ще изпаднат, а да ги правя аз е много работа.
главен редактор
Аватар
alex3d
Светло изпечен
Мнения: 132
Регистриран на: 28 Яну 2020 12:33
Град: Пловдив
Приготвям кафе с: MaraX/NZ

Мнение

Аз си направих chrome extension - премахва `colours_dark.css` стиловете и сетва Titanium цветовете вместо Calm_Darya . Не знам дали може да клонира текущата тема с други настройки. Темата поддържа light mode, просто явно бутончето е само в новите версии.
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 3102
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Два пъти стила не може да се инсталира, ще ъпдейтна до последната версия при първа възможност, към стандартната тема имам и мои си доработки, ама всичко иска време.
главен редактор
antropos
Светло изпечен
Мнения: 51
Регистриран на: 13 Авг 2019 13:55
Град: София
Приготвям кафе с: Comandante C40
Gaggia Classic
V60/Aeropress

Мнение

Ще е чудесно да има избор на тема, а не само тъмната.
Bereta
Светло изпечен
Мнения: 100
Регистриран на: 11 Мар 2019 19:11
Град: Blagoevgrad
Приготвям кафе с: Gaggia Classic, Kinu M 47

Мнение

Предполагам, че тук е правилното място да попитам, защо два дни ми стоят лични съобщения като “изходящи” и не са изпратени?! Ако с нещо съм нарушил правилата на форума (сигурен съм, че не съм) е редно да ме уведомите за да се поправя. Минават ли някаква оторизация изходящите съобщения или всичко е просто “лош късмет”? Моля за отговор от модераторите.
Ride on