История на кафето

Място за интересни новости, факти и събития от света на кафето

Модератори: glatzial , Gaggia 

toro 
Кафе трафикант
Мнения: 886
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber и Mazzer Major

Мнение

Попаднах на този материал на английски и реших да го споделя

https://europeancoffeetrip.com/italian- ... fee-scene/
Mocha
Нов потребител
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Фев 2019 20:17

Мнение

Благодарности на колегата за споделената статия.
Наскоро докато си търсех парфюм попаднах на следния съвет, и се оказа, че кафето не е само за пиене:
"Правете кратки паузи между различните тестери – не бързайте да миришете парфюми един след друг. Добра идея е да подушите и малко кафени зърна между различните аромати.

По този начин ще неутрализирате аромата на предходния тестер в носа си. В съчетание с кафето може да отпиете и малко вода – така още по-добре ще изчистите обонянието си."

Някой да има научно обяснение за това? Кое от качествата на кафените зърна ги правят подходящи за целта? Просто ми стана любопитно.