Вие до къде сте се потопили?

Място за обсъждане на всякакви теми несвързани с кафе-хобито, спазването на добрия тон и правилата на форума е в пълна сила

Модератори: glatzial , Gaggia 

free.attitude
Зелено кафе
Мнения: 15
Регистриран на: 09 Апр 2021 11:33
Град: Burgas
Приготвям кафе с: Breville Barista Express

Мнение

Вие до къде сте се потопили? Аз съм на предпоследното ниво...в проучване на про кафе машина... :D

The Coffee Iceberg
Изображение
Бивам :confusion-shrug:
Аватар
NikolayStoyanov
Светло изпечен
Мнения: 115
Регистриран на: 27 Окт 2020 11:47
Приготвям кафе с: Rancilio Nancy
Hario Skerton +

Мнение

Много добра тема. Поздравления. Аз клоня към предпоследно ниво май. И ще съм единствен. Много колеги тук май са стигнали дъното и копаят надолу ;)
Един бариста в Япония е казал - "おいしいエスプレッソは、美味しくて適切に焙煎されたコーヒーから作られています...テクノロジーが役立ちます" и е много прав :coffee:
Аватар
Tsanislav 
Средно изпечен
Мнения: 188
Регистриран на: 03 Авг 2019 10:53
Град: Варна
Приготвям кафе с: ECM Classika PID - Gaggia Factory G106 - Mazzer Major - Comandante C40

Мнение

Според мен има и следващо ниво, след като си минал всички експерименти и всичко възможно си изчел, се сещаш, че най-важното нещо все пак е кафето. С кофти кафе, колкото и перфектна да ти е мелачката, водата, едрината, атмосферното налягане, относителната влажност на стаята, бяла лястовичка да ти е кацнала на терата, пак няма да ти се получи хубав шот.
www.tsanislavhristov.com
Аватар
glatzial 
Кафе дегустатор
Мнения: 845
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Gaggia Classic PID / Ceado E5P
Wacaco Nanopresso / Comandante

Мнение

Аз съм в малка подводница на 2000м над Марианската падина и гледам малката светеща точка на @blazarov, която изчезва в мрака, където го чака @Gaggia
Теоретично няма разлика м/у теория и практика. Практически - има.