CoffeeCultura - общи приказки

Място за обсъждане на всякакви теми несвързани с кафе-хобито, спазването на добрия тон и правилата на форума е в пълна сила

Модератори: Gaggia, glatzial

Dimi
Светло изпечен
Мнения: 102
Регистриран на: 20 Май 2020 00:18

Мнение

Митето написа:
30 Сеп 2020 22:47
Не съм бариста и искам да питам - може ли сам човек да оперира на машина с три групи с контрол на налягането? Няма ли да му свърши работа и такава с две (да не кажа с една) групи? Какъв е смисъла да инвестираш в толкова голяма машина ако няма да използваш капацитета й?

Ами 3 групи, 3 сетъпа... това си е задължително за гастро нуждите. ;) Може да нагласиш температура и налягане на всяка една група сепаратно. И при тази машина след стотното еспресо в поредица, няма да мръдне температурата и с един градус. По нелогично е тригрупова машина в къщи ;)

temp
Светло изпечен
Мнения: 142
Регистриран на: 26 Окт 2018 11:50
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/meBarista
Chemex, V60, kalita wave

Мнение

Рокет има модел с една група и контрол на налягането.
Температура за 9 кафета дневно и при това само къси шотове само с един вид кафе... Моля моля и ние ядем бонбони тик так.

Хвали се с кафе култура - само с еспресо и един вид старо кафе- тоя човек е халтура.
Краля на перфектна машина не може да направи капучино ...
предполагам и другите млечни напитки, няма разнообразие от кафе, няма варено кафе, студено.. дрипп....

При едно единствено кафе , дори и с гаггия когато я настроиш можеш да правиш перфектни шотове, еле пък и с ПИД

Такъв мошеник , е вреден за кафе културата . Единствено може да отврати и разочарова
Ves
Зелено кафе
Мнения: 18
Регистриран на: 21 Юни 2020 12:09

Мнение

Много крайно изказване, чак мошеник едва ли е. Не съм ходил още, може би уикенда ще отида от любопитство да му пробвам кафето, може би и на това разчита бизнес планът му, не знам, цената наистина е прекалено висока, но никой не ни кара насила да ходим да пием кафе там нали?
ulf
Светло изпечен
Мнения: 142
Регистриран на: 02 Юли 2020 17:44
Град: Горна Оряховица
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Предния ми коментар е изтрит - явно някой го е сметнал за хейт.... А аз питам от чисто любопитство без грам заяждане.... Защо освен Ла Марзокото с трите групи има още една кафемашина и 4 кафемелачки Mahlkonig . Кафемашините приемам приемам, че са с различни настройки на всяка група и долу горе го разбирам. Ама 4 тежки мелачки каква точно им е идеята в това малко заведение?

IMG_20200914_171740.jpg
1.png
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Memento Mori
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Това с мелачките е напълно логично, всяка е настроена за съответното кафе, ще трия всяка публикация, която няма връзка с темата, за мен няма смисъл от хейт във форума, в Интернет пространството е пълно с места за хейт изява.
главен редактор
Nor
Светло изпечен
Мнения: 99
Регистриран на: 12 Мар 2019 23:27
Приготвям кафе с: Rocket Mozzafiato Type V и Rocket Fausto/Niche Zero

Мнение

Лоша реклама няма.
Аватар
batkovan
Младши бариста
Мнения: 747
Регистриран на: 13 Ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47, ceado e8d

Мнение

ulf написа:
30 Сеп 2020 17:08
Мдааа светът става все по-странно място за живеене... До скоро мислех, че най-скъпото кафе е Кофи Лувак иза*ано от Индонезийската циветка.... Да ама не ;) Ако е иза*ано от слон му се вдига цената. Black Ivory

Когато бях малък (демек преди много години) един семеен приятел беше в управлението на Балканкар и разправяше как при една командировка в Япония 85-86та домакините са го завели в най-скъпото кафене в света. Било на Гинза в Токио и имало 3 масички с по 2 места. На масичките имало пясъчен часовник и имаш 50 минути да се насладиш на напитката. Това малко заведение имало според рекламната брошура около 150 човека персонал и притежавало собствена плантация за кафе, друга за захар и работилница за чашки. Чашката оставала за клиента за спомен... Изтормозил японските си домакини да му кажат цената, която са платили - 375$ за 1 кафе...а резервациите били повече от година напред....
Та явно в този шарен свят за всеки влак си има пътници....
:text-offtopic:

вече има и за 914$ чашата, само че в Осака, отлежало 20 годишно

ulf
Светло изпечен
Мнения: 142
Регистриран на: 02 Юли 2020 17:44
Град: Горна Оряховица
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Хихи хората го пият 20 годишно, а ние се борим да е печено преди седмица две.... Ам тъй.... секи луд с номера си ;)
Memento Mori