Пекарна за кафе - DABOV Specialty Coffee - София

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Gaggia, glatzial

RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 149
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

Днес си взех кафе на месеца по годишен абонамент:
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Аватар
glatzial
Кафе дегустатор
Мнения: 605
Регистриран на: 07 Мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: VBM Domobar Junior HX / Hedone Honne
Gaggia Classic PID / Ceado E5P
Wacaco Nanopresso / Lido 3

Мнение

Днес го свърших точно - приятно е, доста сладко и плътно. Нпомня на кекс/вафлички. Липсват плодове, но то не се и очакват де.
Sometimes the same is different, but mostly... it's the same.
RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 149
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

И при мен е така- сладко, плътно и... лешниково :) Успях да изпия два шота.
toro
Кафе трафикант
Мнения: 608
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Mazzer Major

Мнение

Днес поръчах 1кг от бразилското на месеца с тайната оферта на Дъбов само за 51лв с безплатна пратка. Код RB60
Ще си го разделя с един приятел.
gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 230
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

toro написа:
06 Май 2020 10:42
Днес поръчах 1кг от бразилското на месеца с тайната оферта на Дъбов само за 51лв с безплатна пратка. Код RB60
Ще си го разделя с един приятел.

Аз го опитах, но не съм очарован. Много лошо свиканх със специалните кафета и сега не ми харесва какво да е :)

Успях да взема от друагта бразилия, с черния етикет, беше намалена само за 1 ден. Смятам да я отворя скоро, дано да си заслужава цената.

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2737
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Днес взех и аз 2 кафета , действително са направили опаковането по-приятно, пликове, хартийки.
Ние обаче хартийки не пием. Чесно казано скъпите опаковки бих ги пропуснал за да стане кафето по достъпно.
И понеже знам че чете тук да си помисли за еко версия на опаковки. Шакисото е нищо особенно реално струва 50-60лв аналогично кафе.
главен редактор
gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 230
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

Gaggia написа:
15 Май 2020 10:05
И понеже знам че чете тук да си помисли за еко версия на опаковки. Шакисото е нищо особенно реално струва 50-60лв аналогично кафе.

Кое кафе от другите пекарни поне толкова добро и с по-ниска цена?

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2737
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Веднага ти отговарям Коста рика бърбън(нямам представа за точното наименование, защото го взех набързо) който имам от Вертона е страхотно за цената си от 40лв , ако има и кой да го изпече на хубава пекарна по добре ще се развие супер. Никога Дъбов няма да ми е основен източник на кафе, три пъти в годината за цвят. Шакисото е по-тъмно изпечено отколкото очаквах също. Това кафе има горчиви нюанси, махнах преинфизия слязох до 30 сек все тая, отделно това не е мидиум лайт .

P1013298.JPG
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
главен редактор
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2737
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Етиопия Хамбела си е наред, както съм го пил и преди, другото заминава за капучино, където е все тая.
главен редактор
Аватар
The_amateur
Светло изпечен
Мнения: 99
Регистриран на: 15 Фев 2020 09:57
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia classic
Niche Zero

Мнение

Gaggia написа:
15 Май 2020 10:47
Веднага ти отговарям Коста рика бърбън(нямам представа за точното наименование, защото го взех набързо) който имам от Вертона е страхотно за цената си от 40лв , ако има и кой да го изпече на хубава пекарна по добре ще се развие супер. Никога Дъбов няма да ми е основен източник на кафе, три пъти в годината за цвят. Шакисото е по-тъмно изпечено отколкото очаквах също. Това кафе има горчиви нюанси, махнах преинфизия слязох до 30 сек все тая, отделно това не е мидиум лайт .P1013298.JPG

Как ги получаваш тези цени?
На мен от Вертона ми оферираха 14 лв за 250 гр. за Коста Рика борбон. Така килограма излиза 56 лв.