Пекарна за кафе - DABOV Specialty Coffee - София

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: glatzial, Gaggia

Аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 378
Регистриран на: 29 Окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly

Мнение

За мен от БГ пекарните Дъбов е в съвсем различна “лига” спрямо всички останали и сравнения са неуместни. В Дъбов и на сляпо да си взема кафе винаги е от много добро нагоре и дори и да не ми допадне вкуса никога няма видими недостатъци като лошо изпичане, лоши зърна, съмнения за старост.

Да не говорим за специалните кафета - победители от COE и подобни, които до едно като съм пробвал са били невероятни и съм много доволен, че когато и да ми свърши кафето паля колата и си купувам нещо на световно ниво веднага без да чакам седмици.

В този смисъл според мен не на Дъбов кафето е скъпо, а напротив - на останалите “гугъл-спец-кафе-импортери-пекари” е прекалено скъпо за предлаганото. :)
Разбира се има и добри други примери - от моя опит - Домани, The Family Пловдив, Vertona? И пазара трябва да се развива с нови играчи и попълнения.

За да не прозвучи като реклама бих казал, че “кофишопа” е доста умряла работа и младежите на място доста често не им се получават екстракциите, ама ние нали си ги правим тези неща сами вкъщи така или иначе.. :)
toro
Кафе трафикант
Мнения: 553
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Lido 2

Мнение

Напълно съм съгласен.
Заради това, което е и с постоянното си качество, може да си държи каквито иска цени, макар и често да има промоции.
Аз също нито един път не съм пил нещо посредствено, дори от по-евтините му кафета.
toro
Кафе трафикант
Мнения: 553
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Lido 2

Мнение

Взех да обмислям абонамент с един приятел за 12х1кг, но попаднах на следната информация.

ако Кафе на месеца е победител на Cup of excellence се изпраща пакет от 200.8 г

Звъннах и ми потвърдиха, че 1-2 пъти в годината някое кафе е победител в Cup of exellence, (не 1во място) и вместо 1кг ще получа точно 5 пъти по-малко кафе в тези месеци!
Като гледам цените на 200 грамовите пликове, са само около 2 пъти над нормалните кафета, а не 5 пъти както ще загубя в случая и това силно ме дръпна назад.

Отделно никъде не е упоменато в сайта, че ще получа и 1кг Кимбата, уж потвърждават по телефона, но не знаели че не е написано..
87hristiyan
Нов потребител
Мнения: 9
Регистриран на: 20 Авг 2019 16:45
Град: Плевен
Приготвям кафе с: ECM SYNCHRONIKA + ECM AUTOMATIC 64
EXPOBAR BREWTUS IV + EUREKA MIGNION SPECIALITA'

Мнение

Здравейте,
Вече две години интензивно се занимавам с изучаването на кафе културата, главно еспресо но и другите, като аеропреса, френч преса, сега си чакам V60. За две години съм опитал какви ли не кафета, от Тим Уелдебое, The Barn, Square Mile, и други, Искам да кажа, че на Дъбов кафетата не остъпват по нищо на изброените по-горе пекари, като дори не ми се коментира The Barn (но това не им пречи да са по 100 лв кг, и да са...). Дори смея да твърдя, че Етиопия Иргачеф, е най-доброто кафе тествано от мен, жена ми и всисчки в офиса. На второ място бих сложил на Тим Уелдебое еспресо-тата но те са с цени от 126 лв с доставката, което е с 50% по-скъпо от Дъбов - Етиопия.
Разбира се вземал съм и от много други пекарни от София, далече са от нещата.
gozzoo
Средно изпечен
Мнения: 180
Регистриран на: 22 Юни 2019 16:38
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Baratza Sette 270

Мнение

87hristiyan написа:
14 Сеп 2019 22:45
Дори смея да твърдя, че Етиопия Иргачеф, е най-доброто кафе тествано от мен, жена ми и всисчки в офиса.

Аз повече харесвам Етиопия Камбата. Специалната им селекия обаче (победителите от Cup of excelence) са една класа отгоре.

87hristiyan
Нов потребител
Мнения: 9
Регистриран на: 20 Авг 2019 16:45
Град: Плевен
Приготвям кафе с: ECM SYNCHRONIKA + ECM AUTOMATIC 64
EXPOBAR BREWTUS IV + EUREKA MIGNION SPECIALITA'

Мнение

gozzoo написа:
15 Сеп 2019 10:00
87hristiyan написа:
14 Сеп 2019 22:45
Дори смея да твърдя, че Етиопия Иргачеф, е най-доброто кафе тествано от мен, жена ми и всисчки в офиса.
Аз повече харесвам Етиопия Камбата. Специалната им селекия обаче (победителите от Cup of excelence) са една класа отгоре.

Ще тествам.

temp
Светло изпечен
Мнения: 129
Регистриран на: 26 Окт 2018 11:50
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia/meBarista
Chemex, V60, kalita wave

Мнение

Още една камбата.
Изображение

Изпил съм камара етиопии, но Дабов наистина подбира страхотни кафета .
Радвам се, че не се съобразява с масовия вкус и пече кафето така като го усеща.
Аватар
rockets
Nordic roast
Мнения: 113
Регистриран на: 06 Фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot

Мнение

temp написа:
29 Сеп 2019 11:52
Радвам се, че не се съобразява с масовия вкус и пече кафето така като го усеща.

Масовият вкус е породен от липсата на такъв :D

If your coffee tastes like coffee, then it's baked!
toro
Кафе трафикант
Мнения: 553
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Lido 2

Мнение

Многократно съм чувал хора да казват, че всички кафета на Дъбов били гадни и в същото време обясняват колко хубаво е кафето Давидоф и разни други пълни боклуци.
Точно защото повечето не знаят какво е хубаво кафе и няма как да оценят и разграничат нищо.
Същото се наблюдава и при вина, алкохол, храна и т.н.
87hristiyan
Нов потребител
Мнения: 9
Регистриран на: 20 Авг 2019 16:45
Град: Плевен
Приготвям кафе с: ECM SYNCHRONIKA + ECM AUTOMATIC 64
EXPOBAR BREWTUS IV + EUREKA MIGNION SPECIALITA'

Мнение

Аз повече харесвам Етиопия Камбата. Специалната им селекия обаче (победителите от Cup of excelence) са една класа отгоре.
[/quote]

Имаш ли рецепта разработена за Камбата на Дъбов? Взех един пакет .
Отправна точка мисля да ползвам 19/28/40 температура 92 или 93 се чудя?