Пекарна за кафе - Дюкянъ в Капана - Пловдив
-
- Светло изпечен
- Град: София
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major
Доста едри зърна, малко са по-дребните.
за смилането искаше леко по-ситно
След това изтече като по учебник, капки избиват равномерно навсякъде, сливат се, абе красота.
Все още съм почти без обоняние, едва долавям нещо цветно, може би и ванилия.
За вкуса ми е още по-трудно, няма горчиво, много леко киселеене, послевкус на черен шоколад, който стои доста дълго. Може да има 1000 други, но в момента...
-
- Средно изпечен
- Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon
-
- Средно изпечен
- Приготвям кафе с: Brasilia Club pid / Comandante / Major
Леко ми киселее и леко горчи, не усещам аромати. Струва ми се и една идеа по препечено, също не толкова равномерно колкото съм свикнал. Аз за първи път взимам от тази пекарна и не знам дали по принцип не пекат над средното.
Ако някой го е пил моля да сподели, нещо имам чуство, че или вкусовите ми рецептори са притъпени или нещо технологично бъркам, въпреки, че по същата технология съм си правил кафета при които се усеща канела, далечни плодови аромати...
Кафето е на седмица, ще го видя след още една как ще е.

- rockets
- Nordic roast
- Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot
borko1945 написа: ↑12 Ное 2020 20:22Бразилия примавера.
Леко ми киселее и леко горчи, не усещам аромати. Струва ми се и една идеа по препечено, също не толкова равномерно колкото съм свикнал. Аз за първи път взимам от тази пекарна и не знам дали по принцип не пекат над средното.
Ако някой го е пил моля да сподели, нещо имам чуство, че или вкусовите ми рецептори са притъпени или нещо технологично бъркам, въпреки, че по същата технология съм си правил кафета при които се усеща канела, далечни плодови аромати...
Кафето е на седмица, ще го видя след още една как ще е.
Евтина бразилка печена на око и ухо в турска печка. Кафето е достатъчно бедно за да затрудни всеки про дегустатор да намери каквото и да е отличително в него. Не се мъчи, изпии го без да търсиш нещо в него или да смяташ,че грешката е в теб или премини по-бързо към следващото! Поздрави!
-
- Светло изпечен
бомбастично име, но отлично кафе... или поне колкото усещам
средно изпечени зърна, на 20-30 има по едно доста по-тъмно, не знам как се обяснява
Отличен вид по моите разбирания
Много плътно тяло, дълъг послевкус, няма горчилка, но не мога да хвана нищо определено като вкус в момента. Долавям различни нюанси, вероятно е някакъв букет, ама шиб@н ковид...
Доста крема и стои дълго
Определено ще купувам от него като оздравея.
Но все пак сме хора и приключваме с елексир маскиран като “Сок от бъз” (За пред куриерите) Благодарско @Пачко_007
-
- Светло изпечен
Зърната са по-дребни, малко под среден размер, равномерно изпечени
Направи ми впечатление малкото количество хммм... да ги наречем шлюпки. Мен поне ме дразнят и като пресипвам кафето от пакета в кутията го правя на вятър, за да може да ги отвее. Не съм сигурен какво представляват, може би някаква ципа, която отделя зърното от плодчето. Едва ли има някаква стойност за вкуса на кафето.
И накрая в чашката, изтича супер мазно и на вид също ми хареса.
Ангеле, супер доволен съм от пратката, остава ми само Кенията да пробвам. До тук Еквадор и Бурунди са ми фаворити, наравно с Етиопията отпреди.