Пекарна за кафе - Дюкянъ в Капана - Пловдив

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Gaggia, glatzial

Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2929
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Kenya-та от последното зареждане е добра, само малко по светло изпичане, не повече от средно.
главен редактор
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2929
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Екуадора също ми харесва доста, @laik дръж се здраво за немците, определено има разлика!
главен редактор
observer
Светло изпечен
Мнения: 124
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Honduras Marcala
Доста едри зърна, малко са по-дребните.

1.jpg

за смилането искаше леко по-ситно

2.jpg

След това изтече като по учебник, капки избиват равномерно навсякъде, сливат се, абе красота.
Все още съм почти без обоняние, едва долавям нещо цветно, може би и ванилия.

3.jpg

За вкуса ми е още по-трудно, няма горчиво, много леко киселеене, послевкус на черен шоколад, който стои доста дълго. Може да има 1000 други, но в момента...

Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
RobertDeMiro
Средно изпечен
Мнения: 155
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

Пичове, тези балончета имат ли място в чашата?
observer
Светло изпечен
Мнения: 124
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Ако вдигна чашката нагоре са по-малко... но какво пречат? Принципно бях чел, че при прясно печено кафе има повече балончета.
borko1945
Средно изпечен
Мнения: 206
Регистриран на: 24 Май 2020 01:33
Град: София
Приготвям кафе с: Brasilia Club pid / Comandante / Major

Мнение

Бразилия примавера.
Леко ми киселее и леко горчи, не усещам аромати. Струва ми се и една идеа по препечено, също не толкова равномерно колкото съм свикнал. Аз за първи път взимам от тази пекарна и не знам дали по принцип не пекат над средното.
Ако някой го е пил моля да сподели, нещо имам чуство, че или вкусовите ми рецептори са притъпени или нещо технологично бъркам, въпреки, че по същата технология съм си правил кафета при които се усеща канела, далечни плодови аромати...

Кафето е на седмица, ще го видя след още една как ще е.

Изображение
Аватар
rockets
Nordic roast
Мнения: 158
Регистриран на: 06 Фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot

Мнение

borko1945 написа:
12 Ное 2020 20:22
Бразилия примавера.
Леко ми киселее и леко горчи, не усещам аромати. Струва ми се и една идеа по препечено, също не толкова равномерно колкото съм свикнал. Аз за първи път взимам от тази пекарна и не знам дали по принцип не пекат над средното.
Ако някой го е пил моля да сподели, нещо имам чуство, че или вкусовите ми рецептори са притъпени или нещо технологично бъркам, въпреки, че по същата технология съм си правил кафета при които се усеща канела, далечни плодови аромати...

Кафето е на седмица, ще го видя след още една как ще е.

Изображение

Евтина бразилка печена на око и ухо в турска печка. Кафето е достатъчно бедно за да затрудни всеки про дегустатор да намери каквото и да е отличително в него. Не се мъчи, изпии го без да търсиш нещо в него или да смяташ,че грешката е в теб или премини по-бързо към следващото! Поздрави!

If your coffee tastes like coffee, then it's baked!
observer
Светло изпечен
Мнения: 124
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Ecuador Vilacabamba Valley of longevity
бомбастично име, но отлично кафе... или поне колкото усещам
средно изпечени зърна, на 20-30 има по едно доста по-тъмно, не знам как се обяснява

IMG_20201115_153009.jpg

Отличен вид по моите разбирания

IMG_20201115_152945.jpg

Много плътно тяло, дълъг послевкус, няма горчилка, но не мога да хвана нищо определено като вкус в момента. Долавям различни нюанси, вероятно е някакъв букет, ама шиб@н ковид...
Доста крема и стои дълго

IMG_20201115_153557.jpg

Определено ще купувам от него като оздравея.

Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
laik
Пекарна
Мнения: 68
Регистриран на: 18 Окт 2019 08:59
Град: Малък
Приготвям кафе с: настроение

Мнение

Като пекари е хубаво като започваме рано сутрин с бутикова чашка от приятел. Благодарско @Иван Вълков .

1C01732A-132A-468A-A36A-785BEEE13CD4.jpeg

Но все пак сме хора и приключваме с елексир маскиран като “Сок от бъз” (За пред куриерите) :liar: Благодарско @Пачко_007

DE7BC1BE-9D1D-4207-AE71-7796E84703EC.jpeg
Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
A New Power Is Rising !
observer
Светло изпечен
Мнения: 124
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

А аз започнах Burundi Long Miles
Зърната са по-дребни, малко под среден размер, равномерно изпечени

1.jpg

Направи ми впечатление малкото количество хммм... да ги наречем шлюпки. Мен поне ме дразнят и като пресипвам кафето от пакета в кутията го правя на вятър, за да може да ги отвее. Не съм сигурен какво представляват, може би някаква ципа, която отделя зърното от плодчето. Едва ли има някаква стойност за вкуса на кафето.

2.jpg
3.jpg

И накрая в чашката, изтича супер мазно и на вид също ми хареса.
Ангеле, супер доволен съм от пратката, остава ми само Кенията да пробвам. До тук Еквадор и Бурунди са ми фаворити, наравно с Етиопията отпреди.

Само регистрираните потребители могат да преглеждат прикачените файлове.