Пекарна за кафе - DABOV Specialty Coffee - София

Препоръки и отзиви за местата от които купуваме кафе, кафе обoрудване и резервни части

Модератори: Gaggia, glatzial

RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 141
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

toro, хареса ли ти новата Етиопия?
toro
Кафе трафикант
Мнения: 590
Регистриран на: 13 Яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia+Auber pid и Mazzer Major

Мнение

Харесам ми, затова и купих пакет, мислех, че се подразбира. Това е кафето на месеца.
Аватар
Rotor
Светло изпечен
Мнения: 85
Регистриран на: 07 Авг 2020 21:57

Мнение

Всъщност espresso машините са на Modbar, но те са в тясно сътрудничество с La Marzocco.
Info
Изображение
observer
Светло изпечен
Мнения: 72
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

В събота от Дъбов за първи път си взех кафе, че изненадващо ми свърши капанското. Колумбия и Етиопия взех. Етиопията е печена на 13.10, а Колумбията на 29.9, засега съм правил само от нея. Равномерно изпечени зърна, доста еднородни като големина, форма и цвят. Средно печеното ми се струва средно недопечено, но да кажем, че толкова си разбирам :) Не успявам да го изкарам както съм свикнал мазно и шарено. Днес стана по-добре де, малко по-фино го мелих. Иначе на вкус ми харесва, първоначално киселко, но после доста приятен букет от вкусове. Различих карамел и шоколад, има и нещо плодово. Едното кафе жена ми го беше зарязала за 5-10мин и киселостта липсваше. Това и вчера, и днес, интересно защо така се получава.
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Observer описаното от теб; свежа киселинност + букет от вкусове звучи доста добре, за мен това трябва да бъде кафето.
главен редактор
observer
Светло изпечен
Мнения: 72
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

Не ме разбирай погрешно, на вкус ми е много добре. На външен вид обаче не ме кефи все още, няма го WOW фактора като видя чашката
Аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 2636
Регистриран на: 08 Окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Vesuvius/Monolith

Мнение

Не знам какво е конкретното кафе, но ако е преди средно трудно е да е wow на вид, ако няма дълга преинфузия.
главен редактор
observer
Светло изпечен
Мнения: 72
Регистриран на: 06 Фев 2020 20:41
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Mazzer Major

Мнение

еее, с Гаджия класик трудно ще правя преинфузия :)
RobertDeMiro
Светло изпечен
Мнения: 141
Регистриран на: 30 Май 2019 21:16
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia Classic + Eureka Mingnon

Мнение

Подкрепям toro за новата Етиопия, но за мен Камбата си остава най- вкусната. Жалко, че вече не предлагат от нея.