:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Продавам професионална кафемашина SAB Nobel с една група Цена: 1800 лв.

Модератор: Gaggia

Отговори
espresso71
Нов потребител
Мнения: 14
Регистриран: 04 юли 2019 00:05
Град: София
Приготвям кафе с: Rocket R58 V2, Mazzer Mini Electronic SJ burrs
Отзиви: 63
Рейтинг : 12

Продавам професионална кафемашина SAB Nobel с една група Цена: 1800 лв.

Мнение от espresso71 » 08 ное 2019 12:20

Продавам професионална кафемашина SAB Nobel с една група, която съм закупил от официалния вносител на SAB SV Italiа - фирма Комбинабар ООД на 20.06.2017. Ползвана е много рядко и е в отлично състояние. Може да се използва с резервоар за вода, както и свързана към централен водопровод. Версията на машината поддържа предварителна инфузия, т.е. накисване на кафето с кратко включване на помпата, изчакване и включване на помпата. Тази функция е програмируема - може да се изключи по желание. Топлообменът на термосифонния 2.5 л. меден бойлер COMEA е отличен - след 20 минути машината е с добре загрята кафегрупа за еспресо. Помпата е вибрационна марка OLAB, а пресостатът е професионален SIRAI.
Освен това има автоматично дозиране за 4 дължини на еспресото и за топлата вода за чай, както и ръчно дозиране за еспресо.
Машината има следните две подобрения:
1. Монтиран е 2 мм рестриктор на изхода на топлообменника. По този начин машината не прегрява и отпадна необходимостта от охлаждащи флашове на кафегрупата и температурната стабилизация е отлична;
2. Монтиран е вентил свръхналягане след помпата, който връща вода на нейния вход и по този начин не се хаби вода по време на еспресо екстракция, когато машината се захранва от резервоара за вода.
Много инженерни решения в тази машина приличат на термосифонните машини на Рокет. Например дизайна на термосифона, системата за следене на нивото на водата в резервоара и др. Това е така, защото собствениците на САБ и ЕСМ са близки приятели
Цена: 1800 лв.
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Последна промяна от espresso71 на 09 ное 2019 17:08, променено общо 1 път.
Благодарили на espresso71 за публикацията (потребители 2):
glatzialИван Вълков
Рейтинг: 12.5%
Отговори

Върни се в “Продава/Разменя”