:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Espresso Weight

Кафе напитки, начини и техники на приготвяне и всичко свързано с това

Модератор: Gaggia

coffeefan
Нов потребител
Мнения: 1
Регистриран: 19 май 2019 14:16
Град: Русе
Приготвям кафе с: Rocket, Kafatek , IMS, Torr Toys...
Отзиви: 0
Рейтинг : 1

Espresso Weight

Мнение от coffeefan » 12 сеп 2019 17:28

Espresso Weight
Here are some starting espresso weights that can help you get started quickly. Once you dial-in espresso to these ranges adjust by taste by trying different parameters, i.e. reducing or increasing espresso weight to find out what you like the best.

Darker roasts , use 1:1.5 ratio. That means that for each 1g of dose you make 1.5g of espresso. For example, for 18g dose you would target 27g of espresso. It’s not uncommon at all to make 1:1 ratios with darker roasts that taste incredible so do experiment to find out what you like the best. Shot times between 23-34 seconds.

Medium/light roasts , use 1:2 ratio. So for 18g of coffee you want to make 36g of espresso or more. Shot times at 25-35 seconds.

Light roasts , use 1:2.5 ratio or more. So for 18g of coffee you would make 45g of espresso or more. Shot times 27-34 seconds.

These are just starting parameters and you should experiment to see what tastes best to you given the coffee you use. Do experiment with shot times, we have collectively found that longer shot time way out of standard 25 second bounds produce very good results with Monolith.
Благодарили на coffeefan за публикацията:
Иван Вълков
Рейтинг: 6.25%
Отговори

Върни се в “Кафе, начини и техники на приготвяне и всичко свързано с това”