:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

La Pavoni Professional

Форум за обсъждане на кафемашини

Модератор: Gaggia

la_pavoni
Нов потребител
Мнения: 2
Регистриран: 03 сеп 2019 21:59
Град: sf
Приготвям кафе с: La Pavoni Europicolla от 1983-ма година
Отзиви: 0
Рейтинг : 5

Re: La Pavoni Professional

Мнение от la_pavoni » 03 сеп 2019 22:12

La Pavoni Proffesional и Europicolla са уникални машини, произведения на изкуството. Машината е изложена в музей на модерното изкуството в Ню Йорк. Аз се радвам на Europicolla вече трета година и е (почти) винаги вадя добре вкусовите качества на кафето. Моята е произведена 1983-та година :)
IMG_1293.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на la_pavoni за публикацията (потребители 4):
GaggiaNorИван ВълковPlamen11
Рейтинг: 25%
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1419
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 454
Рейтинг : 1308
Контакти:

Re: La Pavoni Professional

Мнение от Gaggia » 07 сеп 2019 16:12

Вече и с добавен уред за налягане при екстракция, доста подобрява техниката, досега нямах реална представа какво налягане правя.
Pavoni_pressure_kit.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 4):
batkovanИван ВълковPlamen11KRASI
Рейтинг: 25%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1419
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 454
Рейтинг : 1308
Контакти:

Re: La Pavoni Professional

Мнение от Gaggia » 11 сеп 2019 19:27

Толкова ми харесаха тези ръчни машинки, че си взех още една в неизвестно състояние, която върнах към живота успешно. Според мен всеки кафе маниак трябва да има една ръчна неделна машинка да се забавлява. Способни са много като ги разбереш.
:!: Уплътнението за нагревателя става идеално от кафемашина Плевен (за бойлера).
pv2.jpg
Pv1.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 5):
blazarovNorbatkovanefefPlamen11
Рейтинг: 31.25%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1419
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 454
Рейтинг : 1308
Контакти:

Re: La Pavoni Professional

Мнение от Gaggia » 12 сеп 2019 20:18

Ето това е комплекта за Павонито, когато мелачката е по голяма от машината, нещата са балансирани ;)
Pm.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
Plamen11радо
Рейтинг: 12.5%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1419
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 454
Рейтинг : 1308
Контакти:

Re: La Pavoni Professional

Мнение от Gaggia » 22 сеп 2019 11:04

Понеже бях обещал видео, ето един 40+ml шот с Павонито, както се вижда не припомпвам или да чакам да се отцежда кафе при ниско налягане. Клипа е с цел да се видят възможностите на машината, аз лично на нея пия кафета от 21мл.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
batkovanPlamen11
Рейтинг: 12.5%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
rockets
Nordic roast
Мнения: 91
Регистриран: 06 фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Guatemala SB 73mm RS SSP / Cafelat Robot
Отзиви: 14
Рейтинг : 57

Re: La Pavoni Professional

Мнение от rockets » 22 сеп 2019 11:32

От колко грама кафе е?
Кафе>Мелачка>Машина
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1419
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 454
Рейтинг : 1308
Контакти:

Re: La Pavoni Professional

Мнение от Gaggia » 22 сеп 2019 11:33

13 грама, става леко разредено при 1:3, но не беше лошо на вкус изпих си го :)
:coffee: °C /bar/ sec
CyberGene
Нов потребител
Мнения: 11
Регистриран: 28 ное 2018 19:37
Отзиви: 3
Рейтинг : 26

Re: La Pavoni Professional

Мнение от CyberGene » 23 окт 2019 10:21

Честито! Не съм влизал отдавна във форума и причината е точно Europicolla-та ми, която ме прави толкова щастлив всеки ден, че просто не съм намирал за нужно да се интересувам от неща, свързани с кафето, не знам дали ме разбирате :D

Това, че от теб зависи всичко, те учи на едно срастване с машината и работа “по интуиция”, което се получава с времето. Правя си кафе, което е по-добро от почти всяко друго, което съм пил навън.

Gaggia, откъде си все манометър за налягане на екстракция и лесно ли се монтира? Ще ми е интересно да видя какво налягане правя така, както съм си свикнал.
Благодарили на CyberGene за публикацията (потребители 2):
glatzialGaggia
Рейтинг: 12.5%
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1419
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 454
Рейтинг : 1308
Контакти:

Re: La Pavoni Professional

Мнение от Gaggia » 23 окт 2019 11:48

Манометърът е от Тудор (coffeesensor), ако ще поръчваш ми пиши да се опитам да осигуря отстъпка, защото е скъп кит. Лесно се монтира, комплектът е пълен, ще смениш и пластмасовото бутало като плюс.
С машината стават страхотни шотове, въпреки простотата на конструкцията, все още нямам специални цедки, защото са екзотични и много скъпи.
:coffee: °C /bar/ sec
CyberGene
Нов потребител
Мнения: 11
Регистриран: 28 ное 2018 19:37
Отзиви: 3
Рейтинг : 26

Re: La Pavoni Professional

Мнение от CyberGene » 24 окт 2019 10:58

Ух, доста скъпо е това, очаквах по-ниска цена :) Ще имам да мисля. Сега като имаш манометър, 9 бара на какво усилие горе-долу се равняват? То с думи трудно да се опише де..., но вее пак?
Отговори

Върни се в “Кафемашини”