:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератор: Gaggia

Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1218
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 404
Рейтинг : 1111
Контакти:

Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от Gaggia » 08 май 2019 19:39

Прилагам малко снимки на кафе смляно на различни кафемелачки. Нека започнем темата с Kinu M47 и Niche Zero. Микроскопа ми не е кой знае какво, но в момента такива са възможностите :)

Снимки от Kinu M47 47mm конични ножове

PIC004.JPG
PIC005.JPG
PIC006.JPG
PIC008.JPG
PIC009.JPG
Кинуто извади много добро кафе, респект!
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 6):
glatzialstoyanovИван ВълковbatkovanPlamen11Doychev
Рейтинг: 37.5%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1218
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 404
Рейтинг : 1111
Контакти:

Re: Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от Gaggia » 08 май 2019 19:41

Снимки от Niche Zero 63mm конични ножове
PIC011.JPG
PIC012.JPG
PIC013.JPG
PIC014.JPG
PIC015.JPG
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 6):
glatzialstoyanovИван ВълковbatkovanPlamen11Doychev
Рейтинг: 37.5%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 477
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47
Отзиви: 378
Рейтинг : 326

Re: Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от batkovan » 25 юни 2019 22:34

@Gaggia ако изключим ръчната работа при м47 и оттам много по-голямото удобство на ниша, иначе осезаем ъпгрейд ли е над кинуто или по-скоро 83 мм плоски ножове си трябват - евтин вариант мажор, скъп чеадо. Че имам зелена светлина от жената за електрическа мелачка, но още претеглям плюсове и минуси.
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1218
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 404
Рейтинг : 1111
Контакти:

Re: Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от Gaggia » 25 юни 2019 23:31

Ако ще взимаш нещо на ток вземи плоски ножове 83мм втора ръка с последващо взимане на нови такива, така ще имаш две добри мелачки от двата свята конична и с плоски ножове.
Благодарили на Gaggia за публикацията:
batkovan
Рейтинг: 6.25%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 477
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47
Отзиви: 378
Рейтинг : 326

Re: Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от batkovan » 26 юни 2019 08:44

И аз така си мислех - втора ръка мелачка с 83мм и после да и взема нови ножове. Просто нишето е и удобно и красиво и жена ми 100% ще го хареса много повече от мажора :) на плота, та викам да питам дали е осезаем скока от кинуто, защото ако не е само ще се дублират.
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1218
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 404
Рейтинг : 1111
Контакти:

Re: Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от Gaggia » 26 юни 2019 08:48

Ако харесваш и по светли кафета големите плоски ножове ще ти дадат добър резултат. Аз лично съм много доволен от кафетата направени с Кину М47, за мен това е добра конична мелачка за еспресо, въпреки че е само 47mm. Мога да ти направя и сравнение между Кину/Ниш, макар че съм качвал доста чаши с тях.
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 477
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Bezzera Unica PID, kinu m47
Отзиви: 378
Рейтинг : 326

Re: Микроскопски анализ на различни кафемелачки(Смляно кафе под микроскоп)

Мнение от batkovan » 26 юни 2019 10:44

По светли кафета напоследък почнах да избягвам да взимам(винаги ако има възможност поръчвам средно печено), защото екстракцията не ми харесва със светли.
Усещането ми за кинуто е за много качествена за размерите си мелачка и си го харесвам, но нямам опит с други мелачки и нямам база за сравнение, затова и питам :). Иначе за снимки на кафета няма нужда от нови мерси.
Отговори

Върни се в “Кафемелачки”