:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Niche Zero - всичко за модела

Обсъждане на всички видове кафемелачки

Модератор: Gaggia

Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 157
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 52
Рейтинг : 178
Контакти:

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от blazarov » 19 фев 2019 06:33

Ceado-то с пълен бункер ли беше?
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 19 фев 2019 07:11

Около 100 г
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 24 фев 2019 11:35

Споделям още наблюдения след седмица ползване. В зависимост от вида на зърната се наблюдава известна задръжка, като веднъж успях да я докарам до 0.2г. Почукването по изхода на мелачката помага да се оберат последните милиграми. Средно обаче разликата на входа и изхода е около 0.1 грам , което е напълно приемливо. За единично и двойно кафе е удобна т.е. би трябвало да е на сто процента подходяща за домашно ползване. Ако трябва да направиш няколко кафета за гости става леко досадно да мериш. Качеството на кафето откъм вкус е добро, стига да не си падаш по по-светло изпечено кафе, от средно нагоре е ок. Тиха е наистина и някак звука при работа е мек и заглушен. Макар и малък мотора не се мъчи и не мени обороти както при други кафемелачки, примерно при Sage SGP се чува как се засилва и забавя в зависимост от натоварването. Контейнера за кафе 58мм е много добре направен и удобен, пуснах запитване дали мога да си купя отделно, отговориха ми че ще има скоро тази възможност. Кабела на кафемелачката го намирам за леко къс и ако контакта ти не е наблизо лошо. Много лесно се настройва едрината, но да видим като поработи как ще е защото резбата за регулиране не е защитена от частиците смляно кафе(както и при Mazzer), не съм я ползвал за друго освен еспресо, а там диапазона е 4 деления при мен (9-13). Засега впечатленията са по скоро положителни.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 5):
torostoyanovКостадиновPlamen11efef
Рейтинг: 41.67%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 25 фев 2019 19:28

Прилагам и малко снимки от микроскоп на смляно кафе с Niche Zero.
PIC000.JPG
PIC002.JPG
PIC006.JPG
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
Plamen11phenom
Рейтинг: 16.67%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 157
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 52
Рейтинг : 178
Контакти:

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от blazarov » 02 мар 2019 09:55

Как е вкуса? Би ли различил шотове от еднакво кафе смлени на Ceado-то и Niche?
А спрямо Mignon?
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 02 мар 2019 10:09

Вкуса бива, Чиадото е по-добро откъм смилане и вкус, още като видиш смляното кафе колко е пухкаво си личи. Обаче голяма глезотия е Ниша, в момента имам 6 вида кафе и просто взимам буркана меря и меля, бързо и лесно. Та струва си, поръчвай, бях скептично настроен, но взе да ми харесва.
Миньона си е среден клас мелачка с тези 50mm, хубава е и изкл. здрава, но ако искаш подобрение в чашата размера има значение. Вече почти не се чака при поръчка за Niche Zero, поръчките са за същия месец.
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 02 мар 2019 12:31

Още снимки с микроскоп, кафето е Kenya AA, тоест еднакво и за двете мелачки, отляво е пробата Niche Zero, a отдясно Ceado E37S

1.jpg
3.jpg
2.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 2):
Plamen11batkovan
Рейтинг: 16.67%
:coffee: °C /bar/ sec
glatzial
Зелено кафе
Мнения: 20
Регистриран: 07 мар 2019 17:52
Град: София
Приготвям кафе с: Philips Saeco Intelia
Отзиви: 22
Рейтинг : 11

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от glatzial » 11 мар 2019 22:23

А не е ли по принцип това разликата м/у коничните и плоските ножове? Коничните правят два хомогенни размера едновременно, а плоските - един. И тука има две течения - едни смятат, че ако цялата цедка е с хомогенно кафе по-добре. Други - че ако е смес от два вида - по-големи и по-малки, но хомогенни спрямо групата си частици - по-добре. Не съм пробвал, че да направя разлика.
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 11 мар 2019 22:26

Чиадото е по добрата мелачка, но е факт че ползвам много по често Ниш-а, много е удобен, ама много, дано да е безпроблемен дълго време.
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 769
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 251
Рейтинг : 652

Re: Niche Zero - всичко за модела

Мнение от Gaggia » 19 мар 2019 15:14

Вече се произвеждат изцяло в Китай, не само с части внесени оттам.
IMG_20190319_142207.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
:coffee: °C /bar/ sec
Отговори

Върни се в “Кафемелачки”