:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Здравейте

Представете себе си и се запознайте с другите потребители на форума

Модератор: Gaggia

Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 375
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia classic GE, kinu m47
Отзиви: 303
Рейтинг : 257

Re: Здравейте

Мнение от batkovan » 11 мар 2019 21:02

То май и бойлер с пид да е, пак е добре един термометър на е61цата, че там пак пида е с офсет и реално не е ясно колко е точно температурата в главата.
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1007
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 345
Рейтинг : 913
Контакти:

Re: Здравейте

Мнение от Gaggia » 11 мар 2019 21:04

Проблема не е в офсета, а в топлообенника, машините са мислени за кафенета.
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 375
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia classic GE, kinu m47
Отзиви: 303
Рейтинг : 257

Re: Здравейте

Мнение от batkovan » 11 мар 2019 21:28

Да, :) имах предвид бойлер - дизайн като на гаджиата, само че с пид като bezzera unica, която по-рано препоръча, а не топлообменник.
Благодарили на batkovan за публикацията:
Gaggia
Рейтинг: 7.69%
Coffee
Зелено кафе
Мнения: 35
Регистриран: 16 дек 2018 21:29
Приготвям кафе с: Grimac Mini, Eureka MCF
Отзиви: 4
Рейтинг : 19

Re: Здравейте

Мнение от Coffee » 12 мар 2019 23:08

На моята не мога да и сложа термометър, заради дизайна (прострнството над болта не е достатъчно голямо). Иначе съм залепил едни лентички на главата, които уж горе долу да показват кога машината е загряла и мерих с термометри. В крайна сметка е важно дали ти харесва резултата и при нужда дали можеш да го повториш.
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1007
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 345
Рейтинг : 913
Контакти:

Re: Здравейте

Мнение от Gaggia » 12 мар 2019 23:18

Нещо такова мисля да сглобя някой ден
https://www.devecchigiuseppesrl.com/e-c ... VGPFTP2I-R
Изображение
Изображение
:coffee: °C /bar/ sec
Nor
Зелено кафе
Мнения: 22
Регистриран: 12 мар 2019 23:27
Приготвям кафе с: Rocket Mozzafiato Type V и Rocket Fausto
Отзиви: 32
Рейтинг : 22

Re: Здравейте

Мнение от Nor » 12 мар 2019 23:36

Здравейте и от мен. Радвам се, че има толкова знаещи, можещи и експериментиращи хора тук.
Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 375
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia classic GE, kinu m47
Отзиви: 303
Рейтинг : 257

Re: Здравейте

Мнение от batkovan » 13 мар 2019 09:17

Gaggia написа:
12 мар 2019 23:18
Нещо такова мисля да сглобя някой ден
https://www.devecchigiuseppesrl.com/e-c ... VGPFTP2I-R
Изображение
Това пластмасовото отвътре все едно ти имитира шайба с кафе нали, отдолу предполагам този металния болт с уплътнението се развива за да изтича вода и да стане точно като при екстракция.
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 1007
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 345
Рейтинг : 913
Контакти:

Re: Здравейте

Мнение от Gaggia » 13 мар 2019 09:25

Да имитира се истинска екстракция, не е трудно да се направи и да е универсално за отворени портафилтри.
:coffee: °C /bar/ sec
Отговори

Върни се в “Новорегистрирани кафе любители”