:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Моето кафе днес - снимки и видео

Общи дискусии на тема кафе

Модератор: Gaggia

Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 924
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 312
Рейтинг : 803

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от Gaggia » 12 апр 2019 09:46

Измъчи ме тая светла Коста Рика, но Чиадото спаси положението накрая, с коничните ножове нищо не успях да направя, само хвърлих 5 кафета. :confusion-shrug:
IMG_20190412_094427.jpg
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Gaggia за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 7.69%
:coffee: °C /bar/ sec
Bivola
Светло изпечен
Мнения: 56
Регистриран: 18 дек 2018 14:48
Град: София
Приготвям кафе с: Gaggia New Baby 06
Nuova Simonelli MDX
Отзиви: 11
Рейтинг : 40

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от Bivola » 12 апр 2019 11:51

Първи стъпки в Хемекса.
Сякаш не е моето кафе това, но опитите продължават. Имам една Гватемала от Columbus, която ще мъча, но някак ми идва много редичко. Утре ще го смеля малко по-фино, може би ще стане с по-плътен вкус.
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на Bivola за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 7.69%
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 924
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 312
Рейтинг : 803

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от Gaggia » 12 апр 2019 20:39

Един бърз тест на VST18 с 18г Колумбия
Благодарили на Gaggia за публикацията (потребители 4):
toroPlamen11batkovantemp
Рейтинг: 30.77%
:coffee: °C /bar/ sec
Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 169
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 57
Рейтинг : 186
Контакти:

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от blazarov » 13 апр 2019 08:40

Най-гадното кафе, което съм пробвал!
Чакам си доставката от UK и нямам друго, но това го хвърлям. Ще мина през Дъбов да закърпя положението :)
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
toro
Тъмно изпечен
Мнения: 200
Регистриран: 13 яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Отзиви: 50
Рейтинг : 109

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от toro » 13 апр 2019 08:55

Защо така?
Бих го пробвал от любопитство, не че не съм хвърлял и подарявал и аз кафета, които не ми харесат..
Потребителски аватар
batkovan
Бариста
Мнения: 319
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia classic GE, kinu m47
Отзиви: 253
Рейтинг : 211

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от batkovan » 13 апр 2019 11:58

Аз с такива които не са ми по вкуса или са поостарели правя капучино- там почти няма значение т.к. млякото доминира.
Благодарили на batkovan за публикацията:
glatzial
Рейтинг: 7.69%
Потребителски аватар
Gaggia
Coffee scientist
Мнения: 924
Регистриран: 08 окт 2018 20:00
Град: Благоевград
Приготвям кафе с: Е61/83mm
Отзиви: 312
Рейтинг : 803

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от Gaggia » 13 апр 2019 12:04

Латето спасява положението винаги се намират желаещи.
:coffee: °C /bar/ sec
temp
Светло изпечен
Мнения: 70
Регистриран: 26 окт 2018 11:50
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia
Отзиви: 38
Рейтинг : 34

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от temp » 13 апр 2019 17:49

Bivola написа:
12 апр 2019 11:51
Първи стъпки в Хемекса.
Сякаш не е моето кафе това, но опитите продължават. Имам една Гватемала от Columbus, която ще мъча, но някак ми идва много редичко. Утре ще го смеля малко по-фино, може би ще стане с по-плътен вкус.
За хемекса кафето се смила много по едро, На МДФ за еспресо смилам на 5и 4 за хемекса на 7-8. Водата трябва да е към 92г - при мен като тръгне да кипи я дърпам от котлона, налива се на малка струйка спираловидно.
Най- важното е кафето да е печено за хемекс , при хартията на хемекса киселинността е по мека спрямо В60 и това позволява много светло печене Cinnamon Roast до Light Roast/American Roast
https://www.tinkercoffee.com/chemex-brewing-guide

Нормално да е по редичко, там се търсят вкусове и аромати който няма как да излезат при еспресото.
Хубавото е че вкуса се запазва и след като изстине , аз го ползва за работно кафе- 2-300мл ми стигат за цял ден.
Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 169
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 57
Рейтинг : 186
Контакти:

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от blazarov » 13 апр 2019 18:54

Беше толкова гадно, че според мен и с мляко нямаше да се получи. Ние вкъщи не пием млечни, макар че аз ги харесвам.
Взех това и си е много добре вече.
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
petarned
Зелено кафе
Мнения: 31
Регистриран: 26 дек 2018 17:26
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia Classic 2008
Sage Smart Grinder Pro
Отзиви: 7
Рейтинг : 42

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от petarned » 15 апр 2019 21:52

Gaggia написа:
12 апр 2019 09:46
Измъчи ме тая светла Коста Рика, но Чиадото спаси положението накрая, с коничните ножове нищо не успях да направя, само хвърлих 5 кафета. :confusion-shrug:
IMG_20190412_094427.jpg
Коста Риката от Вертона ли е? Доста го хвалиш, чак и аз си поръчах :D На каква температура го “мъчиш”? На мен ми хареса доста, но ми се струва, че има какво още да извлека.
Отговори

Върни се в “Общ кафе форум”