:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!

Моето кафе днес - снимки и видео

Общи дискусии на тема кафе

Модератор: Gaggia

toro
Тъмно изпечен
Мнения: 147
Регистриран: 13 яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Отзиви: 36
Рейтинг : 77

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от toro » 10 мар 2019 09:23

Днес отворих едно много странно кафе на Корсини.
India mansooned malabar, 100%arabica
Прави в пъти повече каймак, излиза като сметана от чучура все едно имам крема диск.
Излезе ми бавно и горчиво първия път, пуснах го по-едро и свалих 2 градуса. Стана доста по-добре, но не е моя тип. Сега ще се мъча с него.
IMG_6689.JPG
IMG_6692.JPG
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на toro за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 8.33%
Потребителски аватар
batkovan
Тъмно изпечен
Мнения: 235
Регистриран: 13 ное 2018 22:22
Град: Варна
Приготвям кафе с: Gaggia classic GE, kinu m47
Отзиви: 182
Рейтинг : 163

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от batkovan » 10 мар 2019 10:08

Малко по-назад в темата и аз го пробвах, само че от колумбус. Имаше аромат на подправки и някакъв пикантен вкус и при мен направи сравнително доста каймак. Интересно е за него, че се суши известно време оставено на мусоните и затова няма абсолютно никаква киселинност, но не е моето кафе.
toro
Тъмно изпечен
Мнения: 147
Регистриран: 13 яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Отзиви: 36
Рейтинг : 77

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от toro » 10 мар 2019 15:55

IMG_6722.JPG
IMG_6723.JPG
IMG_6724.JPG
Оказа се че имам доста кафе на склад и отворих това диво етиопско.
Цената му е около 50% над другите на Корсини.
Не е много равномерно изпечено.
На първо четене е много неутрално и пивко както хубаво вино.
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на toro за публикацията (потребители 2):
Plamen11Gaggia
Рейтинг: 16.67%
toro
Тъмно изпечен
Мнения: 147
Регистриран: 13 яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Отзиви: 36
Рейтинг : 77

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от toro » 11 мар 2019 09:27

Днес пробвах новата цедка IMS baristapro с етиопското диво кафе.
За първи път ми става толкова добре при правене на две кафета, до сега само с единичната цедка ставаха добре.
Затвърди ми се мнението, че това етиопско е много хубави и много добре балансирано, не се откроява някой силен вкус.
IMG_8092p.jpg
IMG_8093.JPG
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на toro за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 8.33%
Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 157
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 52
Рейтинг : 178
Контакти:

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от blazarov » 12 мар 2019 20:32

И любимото ми място за кафе за тази почивка:



1.30eur single , 1.50eur double espresso - направо не проумявам бизнес модела (типично по български мисля “къде им излиза сметката” :oops: ). Машината е engineering porn от всякъде - La Marzocco Leva X. Толкова кафе изпихме за няколко дни, че сигурно си счупихме личните рекорди с жената за предозиране с кофеин :)
Водата сам си я сипваш безплатно топла/студена/газирана забележете от каква система :shock:
Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 157
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 52
Рейтинг : 178
Контакти:

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от blazarov » 13 мар 2019 07:41

Линк снимки: https://imgur.com/gallery/X2HQeCO
Благодарили на blazarov за публикацията (потребители 3):
batkovantempPlamen11
Рейтинг: 25%
toro
Тъмно изпечен
Мнения: 147
Регистриран: 13 яну 2019 15:10
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia и Lido 2
Отзиви: 36
Рейтинг : 77

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от toro » 15 мар 2019 13:12

Дивата Етиопия.
IMG_8099.JPG
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на toro за публикацията (потребители 2):
GaggiaPlamen11
Рейтинг: 16.67%
Потребителски аватар
martin76
Зелено кафе
Мнения: 46
Регистриран: 23 яну 2019 15:47
Град: Русе
Приготвям кафе с: Lelit Anita 042 emd
Отзиви: 9
Рейтинг : 22

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от martin76 » 15 мар 2019 20:09

Колумбия ААА. 14 гр. /35 с. / 30 мл.
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Благодарили на martin76 за публикацията:
Plamen11
Рейтинг: 8.33%
Потребителски аватар
rockets
Зелено кафе
Мнения: 37
Регистриран: 06 фев 2019 23:41
Приготвям кафе с: Silvia PID / VST18 / Anfim Super Caimano Barista Ti / Mazzer Major Ti Doser
Отзиви: 5
Рейтинг : 25

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от rockets » 16 мар 2019 17:10

V60 Copper /NOS 02 Japan filters

Изображение

Sidamo ден 2 - Първо пукане 8.30,завършено 10:10,загуба на тегло 13.5% =  City Roast

Изображение
Благодарили на rockets за публикацията (потребители 3):
blazarovPlamen11Иван Вълков
Рейтинг: 25%
Потребителски аватар
blazarov
Тъмно изпечен
Мнения: 157
Регистриран: 29 окт 2018 13:51
Град: София
Приготвям кафе с: Rancilio Silvia v5 + Eureka Mignon
Brasilia Lady + Mazzer Super Jolly
Отзиви: 52
Рейтинг : 178
Контакти:

Re: Моето кафе днес - снимки и видео

Мнение от blazarov » 18 мар 2019 07:10

Los Rosales Colombian Espresso от Square Mile.
Washed process mix от 4 вида арабики.
Пак екстракцията тече по-“сухо” от ботъмлеса, но вкуса е неверотятен! Бих го определил като “десертно” кафе :) А аромата докато го мелиш е уникален - на горена захар.
След първите няколко шота ми хрумна, че може би “иска” малко по-ниска температура - свалих един градус от 101 на 100 на бойлера) и наистина вкуса се подобри точно в посоката, която търсих :)
Само регистрирани потребители могат да преглеждат прикачените файлове.
Отговори

Върни се в “Общ кафе форум”