Страница 3 от 3

Re: Пекарна и кафе Domani/Домани - тема за отзиви

Публикувано: 02 фев 2019 10:54
от stoyanov
Да дам малко отзиви от последните проби. Взех си Peru SHB Yanesha Villa Rica, Guatemala SHB Finca Santa Rita, както и Домани -като образец за сравнение.Паралелно с тях пих и това:
Изображение
Перуто не ме впечатли много, но Гватемалата ми хареса - ниска киселинност и по-леко като вкус (сравнено с Домани). Не мога да определя кое ми харесва повече, та затова отново си взех Гватемала и Домани за тестове.Кафето от старбъкс не е лошо, но за мен е малко под нивото на изброените 3 от пекарната.

Re: Пекарна и кафе Domani/Домани - тема за отзиви

Публикувано: 13 мар 2019 07:01
от Gaggia
Espresso Vivace 14g/93C/40sec :coffee: :romance-heartstiny:
Харесва ми това кафе за първо през деня.
IMG_20190313_065037.jpg

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 13 апр 2019 20:21
от glatzial
Взех си днес Иргачеф (печено вчера - 12) и Кения (печено на 10). Отворих Кенията. Не знам, може би много се бях надъхал, че ще е страхотно (АА+, лимитирани килограми на търг, у-а), но не съм впечатлен. Не знам защо - на теория всичко стана екстра - 16гр/30сек/34гр/94С - тигрова шарка, крема - като на филм. Но някак си слаб аромат и нищо забележително като вкус. Очаквах да е по-кисело и плодово, евентуално боровинков вкус, но... нищо такова, дори имаше горчива нотка. В никакъв случай не е лошо - изпих си го с кеф, но просто друго си представях. Малко тъмничко ми се вижда за средно изпечено - средните на блу бег са по-светли. Иначе зърната са сравнително големи и хомогенни. Чупят се с ръка.
Изображение
Може би трябва да го пробвам на по-ниска температура.

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 13 апр 2019 20:41
от Gaggia
намали на 91-92 градуса

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 14 апр 2019 10:40
от ManUtd
Glatzial, пробвай Иргачефа на Дъбов. За мен е най-добрият на пазара в Бг., съответно е изпечен най-светло. Вероянто затова цената е 19 лв. за 200 грама. Ако си в София, препоръчвам да отидеш до магазина, за да видиш кога е печена съответната опаковка. Иначе извън темата аз вчера си поръчах втора партида Иргачеф от Мартинез, поискана светло изпечена, ще ѝ дам още няколко дни, но и при втората поръчка съм със същите впечатления като теб- не е това, което очаквах. Недостатъчно киселинно, по-тъмно изпечено, отколкото ми се иска, има и още един недостатък, за който не съм сигурен дали не си внушавам, но ще видим. Може проблемът да е при мен.

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 14 апр 2019 10:59
от Gaggia
За светло изпеченото кафе трябва и по сериозно оборудване, иначе ще се разочаровете. Домани пекат от средно до тъмно.

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 14 апр 2019 14:51
от glatzial
Кенията на 91.5 стана добре. Но просто вкусовете, които очаквах, липсват за съжаление. Хубаво кафе е, вкусно е, просто очаквах друго. Кенията на бариста енд мор ми се струва по-добра. Разбира се това е субективно, мое мнение.
@Gaggia то основното е какво точно е средно кафе :) щото до сега съм пробвал Дъбов, Домани, Блу баг и Бариста кофе енд мор и средното им различно изглежда :D Аз го разбирам, да може трудно да се счупи с ръка и да прилича на домашна хлебарка на цвят :D

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 15 апр 2019 08:21
от Gaggia
@glatzial
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0078/ ... 1550519079


Сканирах и качих брошурата на Домани в първата публикация.

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 15 апр 2019 08:54
от glatzial
Почваме да се разбираме с Кенията - още по ниска температура 89-88С донесе плътно, сладко-кисело кафе и вкус на ядки и бадем. Отлично е. Явно не трябва да се реагира първосигнално - извинявам се за което :D

Re: Кафе пекарна и кафе - Domani/Домани - София

Публикувано: 15 апр 2019 09:02
от Gaggia
Така е, всяко кафе си иска своето, различна едрина, температура, дори и налягане, ако има тех. възможност.