:coffee: Добре дошли в Coffeeforums.bg - Българските кафе форуми :coffee:
На това място може да намерите богата и полезна информация относно кафето и кафе културата като цяло, методите за приготвяне на любимата ни напитка, технически съвети и насоки, новости, споделяне на опит от ентусиасти или опитни професионалисти, както и да се запознаете с други кафе любители от България.
Бихме се радвали да се присъедините към нашето кафе общество, като се регистрирате във форума.
Очакваме Ви!
Как използваме и съхраняваме Cookies (Бисквитки)

Какво са “бисквитки” (cookies)
„Бисквитката“ е кратка текстова информация, изпратена до браузъра ви от посетен от Вас уебсайт. Тя помага на сайта да запомни информация за посещението Ви и настройките Ви. Това може да улесни следващото ви посещение и да направи сайта по-полезен за Вас.

“Бисквитките” се използват за много цели – да се запомнят предпочитанията и настройките Ви за изглед, шрифт, език на сайта, да Ви бъдат предлагани релевантни на Вашите интереси реклами, за водене на статистика на посещенията на дадена страница, сайтът да Ви “запомни”, че сте логнати и др.
Уебсайтовете често събират информация за начина, по който потребителите взаимодействат с тях - това може да включва страниците, които хората посещават най-често, дали получават съобщения за грешка от някои от тях, как навигират в сайта и др. На база анализа на тази информация се предприемат действия за подобряване на услугите и работата на сайтовете с цел приятно и безпроблемно ползване от потребителите.

Видове бисквитки:

„Сесийни“ бисквитки (Session Cookies)
Сесийните бисквитки позволяват да бъдете разпознати по време на еднократно посещение на уебсайта, така че направените персонализации или промени по всяка страница да бъдат запомнени в други страници от сайта. Сесийните бисквитки са временни и тяхното действие приключва, когато затворите браузъра или излезете от сайта.

Постоянни бисквитки (Persistent Cookies)
Постоянните бисквитки остават запаметени на компютъра Ви за определен период от време след приключване на потребителската Ви сесия на сайта и позволяват предпочитанията и настройките Ви да бъдат “запомнени”, когато посетите отново сайта.

Бисквитки на трета страна (Third Party Cookies)
Това са бисквитки за запаметяване на информация за отчитане на ефективността на сайта и рекламите по демографски признак, интереси, продължителност на сесиите и т.н. Този сайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ без да се идентифицират лично отделните посетители., предлагана от Google, Inc. Цялата тази информация се използва от нас само за статистически цели и за разпознаване на грешни линкове или програмни грешки. Разкриване на информация на трети лица не се извършва. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук.

Как да контролирате бисквитките
Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки когато пожелаете. ­ За повече информация посетете AllAboutCookies.org. Можете да изтриете всички или избрани бисквитки, които вече са запазени на Вашия компютър, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате даден сайт, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят.

Натискайки бутона "Приемам", затваряйки уведомлението или продължавайки взаимодействието си с този сайт, Вие се съгласявате с използването от нас на бисквитки.
General Data Protection Regulation - 2018 (GDPR)

За да се съобразим с Общия регламент за защита на данните EU GDPR (2018) е нужно да Ви запознаем със следното: Следният текст обяснява в детайли как “Coffeeforums.bg” (наричан по-долу, “форума”, “домейна”, “https://coffeeforums.bg/”) и phpBB (наричан по-долу още “те”, “техният”, “phpBB софтуер”, “www.phpbb.com”, “phpBB Limited”, “phpBB Teams”) използват всяка информация събрана по време на всяка потребителска сесия (наричана “Вашата информация”). Вашата информация се събира по два начина.
Първо, при сърфиране в “Coffeeforums.bg” phpBB софтуерът ще създаде определен брой “бисквитки”, които са малки текстови файлове, които се свалят във временната папка на Вашият уеб браузър. Първите две бисквитки съдържат само потребителска идентификация (наричана по-долу “потребителско ID”) и анонимен сесиен идентификатор (наричан по-долу “ID на сесията”), който Ви е автоматично присвоен от phpBB софтуера. Трета бисквитка ще бъде създадена щом започнете да разглеждате теми в “Coffeeforums.bg” и се използва за се следи кои теми сте прочели и да се подобри потребителското изживяване. Също така можем да създаваме бисквитки, докато сърфирате в “Coffeeforums.bg”, които са външни за phpBB софтуера, тези бисквитки обаче са извън обхвата на този документ, който е предназначен да покрие само страниците създадени от phpBB софтуера. Вторият начин, по който събираме информация е чрез това, което изпращате към нас. Това може да бъде, но не се ограничава само до: публикуване като анонимен потребител (наричано още “анонимни мнения”), регистрация на “Coffeeforums.bg” (наричано още “Вашият профил”) и мнения, публикувани от Вас след регистрация (наричани още “Вашите мнения”). Вашият профил, като абсолютен минимум ще съдържа уникално идентификационно име (наричано още “Вашето потребителско име”), лична парола, използвана за влизане във Вашия профил (наричана още “Вашата парола”) и личен, валиден имейл адрес (наричан още “Вашият имейл”). Информацията за Вашият профил в “Coffeeforums.bg” е защитена от Закона за защита на личните данни на Република България. Всяка информация освен Вашето потребителско име, Вашата парола и Вашият емейл адрес въведена по време на регистрацията може да бъде задължителна или незадължителна по преценка на “Coffeeforums.bg”. Във всички случаи, Вие имате правото да определяте коя информация от Вашият профил да бъде публично достъпна. Също така, във Вашият профил, имате възможността да включите или изключите получаването на автоматично генерирани емейли от phpBB софтуера. Вашата парола е криптирана (с еднопосочен хеш) за да бъде защитена. Въпреки това е препоръчително да не използвате една и съща парола в различни сайтове. Вашата парола е начинът Ви за достъп до профилът Ви в “Coffeeforums.bg”, затова, моля, пазете я внимателно. При никакви обстоятелства, никой свързан с “Coffeeforums.bg”, phpBB или трето лице, няма право да Ви пита за паролата Ви. Ако забравите паролата за профила си, можете да използвате “Забравих си паролата” фукцията, предоставена от phpBB софтуера. При този процес, ще Ви бъде поискано да въведете потребителското си име и емейл, след което phpBB софтуерът ще генерира нова парола за да достъпите отново профила си. Според EU GDPR (2018) вие трябва да сте информирани за това какви лични данни предоставяте, как те се съхраняват и обработват и за какво се използват.
Какви лични данни трябва да предоставите, ако искате да ползвате форума:

1. Ако желаете само да четете съдържанието на темите във форума, без пишете в него, единствените лични данни, които са достъпни във форума, е IP дресът, от който сте отворили форума. Той не се съхранява никъде след напускане на форума.

2. Ако желаете да пишете във форума, трябва да се регистрирате. За правилното функциониране на форума тогава вие трябва да предоставите следните лични данни: - потребителско име (никнейм), валиден адрес на електронна поща, IP адрес на регистрация, IP адресите на публикациите се анонимизират автоматично. Това може да стане само след ваше информирано и съзнателно решение.

3. При желание от ваша страна може да предоставите допълнителна информация, като рождена дата, пол, местоположение и други. Форумът декларира, че личните ви данни няма да бъдат използвани за никакви цели извън функционирането му. Във всеки момент вие може да промените адресът на електронната си поща. Ако желаете да бъде променено потребителското ви име, трябва да се обърнете към администратора на форума. Ако не желаете да предоставяте лични данни, а вече сте регистрирани, трябва да се обърнете към администратора. Тогава вашият профил ще бъде деактивиран и личните ви данни заличени. По ваш избор могат да се запазят и виждат във форума вашите постове или да бъдат заличени при техническа възможност. Форум Coffeeforums.bg ще анонимизира всички Ваши IP адреси, от които пишете във форума. В зависимост от Вашите предпочитания и настройки, може да Ви се изпращат имейли на адреса, с който сте се регистрирали или който сте посочили по-късно, но Вие можете да промените тези настройки чрез потребителския контролен панел, така че да спрете да получавате имейли от форума. Личните данни, които сте ни дали ще бъдат ползвани изцяло за целите на функционалността на форума. Те няма да бъдат ползвани за нищо друго и няма да бъдат трансферирани към трети страни без изричното Ви съгласие. Единствената другата информация за Вас е тази, която сте решили да публикувате във форума и следователно е "публично достъпна" и като такава ще бъде индексирана от търсачките, както и сайтове за онлайн архиви. Ако имате някакви въпроси относно Вашите лични данни, които се съхраняват от софтуера на форума, можете да се свържете чрез формата за контакт. Натискайки бутона "Съгласен съм с тези условия" при регистрация или ползване на форума, Вашето съгласие с условията ще бъде записано.